Workshop succesvol samenwerken

 

Waar we voorheen nogal taakgericht te werk gingen in een 'jij vraagt, wij draaien' relatie, willen we tegenwoordig meer op gezamenlijke doelen en prestaties sturen, ieder vanuit zijn eigen kracht. Bijvoorbeeld een gezonde school, een leuke ontmoetingsplek, 3% energiebesparing per jaar of een zo groot mogelijk plusje op een vooraf vastgestelde GPR-score. We hebben daar in Bouwstenen-verband in 2022 mooie voorbeelden van gezien en besproken.

 

Anders en beter samenwerken is geen keuze, maar een 'must' om sowieso nog partijen te vinden die het werk voor en met je willen doen, was de conclusie uit een online bijeenkomst half oktober bij Bouwstenen. Dat geldt niet alleen voor aanbestedingen, maar ook voor samenwerking met en tussen gebruikers in een gebouw. Op het gebied van samenwerken hebben we echt nog wat te leren. Dus daar gaan we in deze sessie mee aan de slag.

Wat halen?

Inzichten over succesvol samenwerken

Wat brengen?

Vragen over bouwen aan samenwerking, praktijkervaringen en eigen inzichten

Hoe?

In deze sessie gaan we in gesprek over wat samenwerking succesvol maakt en hoe je daar met elkaar aan kan werken. Ook gaan we op basis van stellingen met elkaar in gesprek over hoe we samenwerken en hoe we graag zouden willen dat het gaat en wat de verschillende zienswijze daarin zijn.

Met wie?

  • Chantal van Ravesteijn en Cor Hazekamp, BASS – Bewust Aandacht voor Succesvol Samenwerking, Heijmans
  • Jan Hoolsema, stafmedewerker huisvesting bij Aloysius Stichting
  • Peter Zegers, projectleider bij Aloysius Stichting
  • Eke Schins Derksen, sectorleider Rijk, onderwijs en gezondheidszorg bij Arcadis (gespreksleider)
Chantal van Ravesteijn
Cor Hazekamp
Jan Hoolsema
Peter Zegers
Eke Schins

Meer informatie