Sprekers 2023

Op de Maatschappelijk Vastgoeddag spreken we met elkaar over zaken die van belang zijn om te weten, vooruit te komen en lekker mee aan de slag te gaan. Daarbij nodigen we ook ieder jaar een aantal speciale gasten uit. Vrienden van Bouwstenen die hun kennis, nieuwe inzichten en netwerk graag met je delen en actief zijn in Bouwstenen-verband. De eerste sprekers zij bekend. We stellen u graag voor aan.....

   
Dylan Lochtenberg

Dylan Lochtenberg (Veenendaal)

Dylan Lochtenberg is wethouder in Veenendaal. Hij heeft onder andere onderwijs, wonen en cultuur in zijn portefeuile. En bijzonder en mooi passend bij het thema van de dag, zat hij ooit samen met zijn vader in de Raad van Veenendaal. Vandaag opent hij samen met Ingrid de Moel de Maatschappelijk Vastgoeddag. 

   

Ingrid de Moel

Ingrid de Moel (Bouwstenen)

Ingrid is directeur en gangmaker bij Bouwstenen. Ze draait al jaren mee en zal tijdens deze dag mede optreden als dagvoorzitter. Ook zal zij als directeur van Bouwstenen verslag doen van hetgeen het Bouwstenen-netwerk samen heeft opgepakt en opgeleverd. Heel kort hoor. 

   
Ursula Feld

Ursula Feld (Aken)

Ursula heeft zich na haar bouwkundestudies aan de RWTH Aken en de TU-Delft de afgelopen tien jaar gespecialiseerd in duurzaam bouwen. Ze heeft een ruime ervaring met duurzaamheids- certificeringen, circulair bouwen en C2C-projecten. Als staffunctionaris voor duurzaam bouwen bij het vastgoedbeheer van de stad Aken geeft ze inzicht in haar werk en in het toenemende belang van "verandering van bewustzijn“ (SDG 18).

   

Aart Bontekoning

Aart Bontekoning

Aart is auteur van het boek: "Nieuwe generaties in vergrijsde organisaties". De inhoud is afgelopen jaar veelvuldig onderwerp van gesprek geweest binnen Bouwstenen. Maar Aart heeft meer te vertellen dan wat in zijn boek valt te lezen. De grote verbouwing van Nederland; Van oud naar nieuw, met jong en oud. Laat je inspireren. 

   
Marcel van Gooswilligen

Marcel van Gooswilligen (Houten)

Marcel is Raadslid in de gemeente Houten, heeft een financiële achtergrond en weet niet zoveel van maatschappelijk vastgoed zegt hij zelf. Daarom zijn we blij met hem in de jury voor de gemeente die het meeste inzicht geeft in maatschappelijk vastgoed.  

   
Antine van de Groep

Antine van de Groep (Eshuis)

Antine is partner bij Eshuis Accountants en Adviseurs en zit voor het tweede jaar in de jury voor de prijs voor gemeenten die het meeste inzicht geeft in haar vastgoedpositie. Heel blij mee, vooral omdat ze secuur en scherp kijkt.  

   

Saskia Schouten

Saskia Schouten (Bouwstenen)

Saskia is talent- en programmamanager bij Bouwstenen. Ze is verantwoordelijk voor de begeleiding van de Bouwstenen trainees tijdens de Maatschappelijk Vastgoeddag. Ook zal Saskia te vinden zijn bij verschillende sessies.  

   
Ingrid Hoogstrate

Ingrid Hoogstrate (VNG)

Ingrid, directeur Inclusieve Samenleving bij de VNG, hebben we afgelopen jaar diverse keren gesproken. Vandaag kan iedereen met haar in gesprek over de rol van gemeenten rond vluchtelingenopvang.  

   

Mathilde Snijders

Mathilde Snijders (Utrecht)

Mathilde is junior assetmanager bij de gemeente Utrecht. In die rol en als trainee bij Bouwstenen heeft ze afgelopen jaar een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Doe vandaag de test met haar of je geschikt bent voor je vak en wat je eventueel nog nodig hebt om bij te blijven.  

   

Marijke Elfadly

Marijke Elfadly 

Marijke beschrijft zichzelf als 'parttime met pensioen', maar daar hebben we weinig van gemerkt afgelopen jaar. Ze zet haar jarenlange ervaring in het maatschappelijk vastgoed vol in voor vraagstukken op het gebied van vluchtelingenopvang.

   
Petra Heesterbeek

Petra Heesterbeek ('s hrtogenbosch)

Petra is afdelingshoofd maatschappelijk vastgoed bij de gemeente 's-Hertogenbosch. Afgelopen jaar heeft ze zich enorm voor het Bouwstenen-netwerk ingezet rond het programma In Control, over informatiemanagement voor vastgoed en facilitymanagers. Je gaat het zien.    

   
Chantal Broekhuis

Chantal Broekhuis (Breedsaam)

Chantal kent het maatschappelijk vastgoed vanuit allerlei rollen. Tegenwoordig is ze operationeel directeur bij Breedsaam, maar daarvoor wethouder onderwijs en sport in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en hoofd van het bedrijfsbureau van een scholenorganisatie.

   
Alphons Bakker

Alphons Bakker (Carmelcollege)

Alphons, teamleider facilitair bij het Hooghuis in Oss kan op een dashboard meteen zien waar in de school iets fout gaat met het binnenklimaat. Vandaag geeft hij ons een inkijkje in het PULSE Core platform wat hij hiervoor gebruikt.

   
Christianne van Overmeeren

Christianne van Overmeeren (Synarchis)

Christianne is sinds 2015 adviseur bij Synarchis, huisvestingsadviseur en expert in onderwijshuisvesting. 

   
Sander de Clerck

Sander de Clerck (Republiq)

Sander is data analist, programmeur en consultant bij Republiq. De informatie die hij levert tref je soms zomaar in je regionale krant. Vandaag laat hij ons kennismaken met Pien. Die biedt handige informatie voor het onderwijs. 

   
Dennis Lenssen

Dennis Lenssen (Prequest)

Dennis is manager operations bij Prequest en dacht afgelopen jaar op diverse momenten met ons mee in het kader van het ontwikkelprogramma In Control over informatiemanagement. Zo komen we verder.

   
Hans Poot

Hans Poot 

Hans, werkte tot voor kort bij de gemeente Amsterdam en was in Bouwstenen-verband de grote aanjager van gesprekken over de vraag of gemeenten er verstandig aan doen een eigen vastgoedportefeuille op te bouwen voor de opvang van vluchtelingen. 

   
Maarten Vlasveld

Maarten Vlasveld (Condor)

Maarten is commercieel manager bij Condor en geeft vandaag een inkijkje in hun informatiesysteem. 

   
Inge van der Velde - Hoogland

Inge van der Velde-Hoogland (Deventer)

Als Beleidsadviseur Onderwijshuisvesting in Gemeente Deventer is Inge al jaren betrokken bij de totstandkoming van IKC's. Ze deelt met ons vandaag de ervaringen en kennis die ze daar heeft verzameld. 

   
Lisa Zaman

Lisa Zaman (Planon)

Lisa is accountmanager bij Planon en gaat juist op zulke dagen in gesprek met gebruikers van hun systeem. Eerder dit jaar deden ze dat tijdens een gebruikersbijeenkomst georganiseerd door Bouwstenen.  

   
Roelie Bosch

Roelie Bosch (Almere)

Roelie is wethouder in Almere, onder andere voor jeugd, onderwijs en welzijn. We gaan met haar in gesprek over het vervolg op het Deltaplan Scholen. 

   
Jean_Pierre N'Gouan

Jean-Pierre N'gouan (Humble)

Maak kennis met Jean-Pierre, chief growth officer bij Humble Buildings en hun informatiesysteem. Humble is dit jaar partner van Bouwstenen geworden.  

   
Jan Kappers

Jan Kappers (Houten)

Jan heeft al veel gemeenten vooruit geholpen in het vastgoedmanagement. Momenteel werkt hij als teammanager vastgoed bij de gemeente Houten. Ook binnen Bouwstenen is Jan al jaren actief, onder andere op het gebied van de verantwoording.   

   
Tim Doan

Tim Doan (Bouwstenen)

Tim werkt als junior-redacteur bij Bouwstenen en organisator van het vakblad Schoolfacilities. Ook draait hij als reporter mee in het Bouwstenen-traineeprogramma. 

   
Mitch Lamboo

Mitch Lamboo (Almere)

Mitch werkt bij de vastgoedafdeling in Almere en volgt het Bouwstenen traineeprogramma. Vandaag deelt hij zijn eerste ervaring en deelt hij met ons welke kansen hij ziet het werk beter, gemakkelijker en leuker te maken, ook voor jonge mensen. Wie denkt met hem mee?

   
Martin Mooij

Martin Mooij (DGBC)

We spreken Martin van de Dutch Green Building Counsel, zo af en toe tijdens landelijke bijeenkomsten over data en sturen op basis van feiten. Vandaag gaan we met hem in gesprek over de Europese verantwoordingsregels.   

   
Maurits Janssen

Maurits Janssen (Utrecht)

Maurits, werkzaam als opgave-adviseur in Utrecht en trainee bij Bouwstenen deelt zijn werkervaring en voorstellen voor verbetering. Hoe komen we samen beter vooruit? 

   
Neva Wardenaar

Neva Wardenaar (Gouda)

Neva werk sinds kort bij de vastgoedafdeling van de gemeente Gouda. Haar vielen de eerste weken van haar nieuwe job meteen wat op. Ze kan er smakelijk over vertellen en doet dat vandaag tijdens een sessie. Mooie spiegel.   

   
Aat Vos

Aat Vos

Aat is architect en schrijver van het boek "How to Create a Relevant Public Space". Misschien heb je hem al gelezen, maar de presentaties van Aat zijn nog spannender. 

   
Sjoerd Groen

Sjoerd Groen (RYSE)

Sjoerd, partner en adviseur bij RYSE, gaat na de presentatie van Aat met ons in gesprek over de vraag hoe we zelf relevante plekken kunnen realiseren. 

   
Johan Smit

Johan Smit (Helix)

Johan, werkt bij Helix. Hij denkt al jaren met ons mee en wij met hem. Afgelopen jaar deden we dat rond waardensturing en de NEN 8026, Vandaag delen we het resultaat.  

   
Willem Raaijmakers

Willem Raaijmakers (Tilburg)

Willem, de man achter onze spelregels voor het vastgoedmanagement, denk vanuit zijn jarenlange ervaring met ons mee over de kennis en competenties die nodig zijn voor professioneel vastgoedmanagement; ook vandaag.  

   
Wicher Schönau

Wicher Schönau (TG)

Wicher is partner bij Twynstra Gudde en draait al een poos mee in het Bouwstenen-netwerk. Hij maakte de VNG-routekaart, is druk met het ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed en kijkt vandaag vanuit organisatorische perpectief naar sturen op waarden.  

   
Yannick Methorst

Yannick Methorst (VNG)

Yannick, beleidsadviseur bij de VNG hielp ons met cijfers en berekeningen en ging in gesprek met ons netwerk onderwijshuisvesting. Vandaag betrokken bij een gesprek in breder verband. 

   
Martje Erkelens

Martje Erkelens (Ministerie OCW)

Martje kennen we als enorm gemotiveerde roerganger rond onderwijshuisvesting bij het ministerie van OCW. Vandaag kijken we hoe we haar en zij ons vooruit kan helpen.

   
Dewi Bon

Dewi Bon (Zoetermeer)

Dewi Bon, jurist vastgoed bij de gemeente Zoetermeer, participeert in het Bouwstenen-netwerk juridische zaken en vandaag betrokken bij het gesprek over VvE's.  

   
Paul Mooij

Paul Mooij (Amsterdam)

Paul, strategisch en financieel adviseur bij Amsterdam, is de grote kartrekker achter het onderzoek naar en de prijs voor de gemeente die het meest inzicht geeft in het maatschappelijk vastgoed. Vandaag leidt hij het gesprek over nieuwe Europese verantwoordingsregels.

   

Alie Kok

Alie Kok (Draaijer)

Als strategisch partner in slimme en gezonde omgevingen, zal Alie Kok van Draaijer vandaag haarfijn uitleggen hoe data helpen om sturing te geven aan huisvesting.

   
Kees van Rooij

Kees van Rooij (Meierijstad)

Deze burgermeester van Meierijstad maakt zich hard voor goede opvang van vluchtelingen. En daar gaat hij vandaag met ons over in gesprek.  

   
Lisette van der Swaluw

Lisette van der Swaluw (Meijerijstad)

Lisette, projectleider vluchtelingenopvang Meierijstad, is de rechterhand van haar burgemeester als het om vluchtelingenopvang gaat. 

   
Teun van der Meulen

Teun van der Meulen (Rotterdam)

Teun, werkzaam in Rotterdam is in Bouwstenen-verband toch de man die de kapitaallastenmethode aan de man brengt. Goed werk, realistisch begroten.

   
Nelly Swijnenburg

Nelly Swijnenburg (Amersfoort)

Nelly, programmamanager circulariteit bij de gemeente Amersfoort zet zich in deze keistad dagelijks keihard in voor circulaire initiatieven en broedplaatsen. Welke plekken zijn nodig voor de circulaire economie en wat vraagt dat van ons?  

   
Marloes Hekkenberg - Hassink

Marloes Hekkenberg - Hassink (Houten)

Marloes werk nog maar kort als projectleider vastgoed bij de gemeente Houten en meteen actief in Bouwstenen-verband. Vandaag in actie tijdens de sessie over onderwijshuisvesting.   

   
Attie Dijkstra

Attie Dijkstra (Rotterdam)

Attie, vastgoedstrateeg bij de gemeente Rotterdam heeft het hele jaar door een vrolijke en inhoudelijk mooie rol vervuld bij ons ontwikkelwerk rond waardensturing. Vandaag vertelt ze er meer over.

   
Patrick Snijders

Patrick Snijders (Eshuis)

Registeraccountant Patrick, denkt vanuit zijn vak graag mee over de vraag hoe we goed kunnen aansluiten bij de nieuwe Europese verantwoordingsregels. Dat doet hij bij Eshuis voor klanten en vandaag met ons.

   
Odette Vriese

Odette Vriese (Zevenaar)

Odette begint per 1 december bij de gemeente Zevenaar als beleidsmedewerker onderwijshuisvesting, maar heeft tijdens ons reisje naar Aken al laten zien wat ze in huis heeft. Ze leidt het gesprek over potentiele verbeterpunten in het werk.  

   
Edwin Eggen

Edwin Eggen (Leudal)

Edwin is als manager beheer openbare ruimte en vastgoed bij de gemeente Leudal volop bezig zijn team op te bouwen. Wat kunnen jongeren en managers daarin betekenen. Hij gaat daarover vandaag in gesprek.     

   
Marga Moes

Marga Moes (Carmel college)

Marga, zeer gedreven beleidsmedewerker Huisvesting & Facilities bij de scholenstichting Carmelcollege laat vandaag zien hoe ze binnen Carmel het binnenklimaat beheersen met PULSE Core. Handig!

   
Luuk Droost (Planon)

Luuk Drost (Planon)

John is Adviseur Vastgoed en expert in de toepassing van drones bij gebouwinspecties. Hij vertelt ons vandaag hoe Planon o.a. in Maastricht oude monumenten veilig en efficiënt inspecteert. 

   
Bart Breedijk

    
Bart Breedijk (Heijmans Utiliteit)

Bart, Programmamanager Duurzame Huisvesting bij Heijmans Utiliteit, vertelt over Duurzame Service Logistiek in het onderhoud. Hoe houd je je gebouwen functionerend en krijg je je materialen op tijd aangeleverd, zonder het milieu te belasten met (halfvolle) vrachtwagens of bestelbusjes?

   
Jaco de Wildt

Jaco de Wildt

bbn - "Mijn dagelijkse inspiratie haal ik uit de samenwerking met opdrachtgevers, gebruikers, adviseurs en collega’s, met als doel het realiseren van passende huisvesting."

Jaco de Wildt

Jurjen van Bunningen

Algemeen Manager - Metafoor Software

Mari van Wanroij

Mari van Wanroij

Account manager O-Prognose - Spacewell