Image
ChatGPT

Chat GPT verandert aanbestedingen

Sinds de komst van Chat GPT vragen we ons allemaal af: helpt het ons of is het een bedreiging? Wat vaststaat is dat het onze werkprocessen nu al heeft veranderd. Bij aanbestedingen worden zowel de uitvraag als de inschrijving gemaakt met behulp van ChatGPT. Hoe zorgen we dat we in al die perfecte teksten de onderscheidende vragen stellen? Hoe zorgen we dat we de echte inhoud uit de perfecte antwoorden halen? Hoe kunnen we het zo inzetten dat het ons tijd bespaart in plaats van extra tijd kost?  

Wat halen?

Inzicht in de veranderingen in het aanbestedingsproces dankzij het gebruik van ChatGPT, zowel bij opdrachtgever als bij opdrachtnemer. 

Wat brengen?

Jouw ervaring, vragen en opmerkingen. We zijn met zijn allen aan het ontdekken hoe de toekomst eruit ziet.

Hoe?

Jasper Ponte van Brink laat het ons op het scherm zien. Tekst uit aanbestedingsdocumenten die nu op Tenderned staan, haalt hij door ChatGPT. Hij toont aan hoe bepaalde criteria de uitkomst veranderen. 

Vervolgens gaan we in gesprek over wat de invloed van deze technologie op ons werk is. Kunnen we het zo inzetten dat we dat de kwaliteit van ons werk beter wordt, dat we er tijd mee besparen en dat het werk ook leuker wordt. 

Met wie?

Jasper Ponte

Jasper Ponte

Contractspecialist en aanbestedingsdeskundige - Brink

   

Meer informatie

  • Artikel: ChatGPT verandert aanbesteden (Bouwstenen)