Ingediend door Tim Doan op ma /24/06/2024 - 11:09

Van afgestudeerd in coronatijd tot junior projectleider. “Mathilde Snijders is in korte tijd enorm gegroeid,” zegt haar begeleider Arno Codée, teamleider technisch beheer bij de gemeente Utrecht. 

Beter beeld door verschillende rollen

Arno heeft Mathilde ontmoet toen ze als junior asset manager bij Utrecht aan de slag ging. Nu is Mathilde junior projectleider en hij haar begeleider. Dat zij in korte tijd twee verschillende functies vervulde is een bewuste keuze van Mathilde. Zij wilde aan het begin van haar carrière echt ontdekken welke rol haar het beste past. Het was even zoeken, maar heeft nu een beter beeld van wat ze kan en wat ze leuk vindt. 

Vastgoed is mensenwerk

Als assetmanager vond ze het leerzaam om de eigenaarsrol te vervullen. Dit ging haar goed af. Hier was zij eerste aanspreekpunt voor diverse huurders met allerlei vragen. Dat vroeg om goede afstemming met het team van technisch beheer. Als junior projectleider was het in het begin een uitdaging om de scope van het project te bepalen. Het lukt haar nu beter om samen met alle stakeholders tot het gewenste resultaat te komen.

Reflecteren op je werk

Arno: “Dat Mathilde zo is gegroeid komt grotendeels gewoon door het werk, maar het traineeship dat Mathilde bij Bouwstenen loopt, heeft daar zeker ook aan bijgedragen. Daar is kennis uitgewisseld en het draagt bij aan het strategisch en tactisch inzicht. Door tijdens de trainee-dagen een stapje terug te zetten, kan je de volgende dag weer met meer overzicht naar het werk kijken.”

De verdieping in gaanMathilde

Mathilde is tevreden over de vrijheid en mogelijkheden die ze afgelopen jaren in Utrecht heeft gehad. “Het traineeship is een aanvulling van je kennis, zodat je op het werk de diepte in kunt. Ook is het erg prettig om met andere trainees ervaring uit te wisselen. Trainees lopen vaak toch tegen dezelfde dingen aan en het is fijn het hier dan samen over te hebben. De trainingen politieke intelligentie waren waardevol om de maatschappelijke arena te leren kennen. En alle excursies en verhalen van mensen uit de praktijk waren ook inspirerend en helpen om snel veel te horen over wat er allemaal speelt in maatschappelijk vastgoed en waar je op moet letten.”

 

 

Meedoen dat kan

Ziet jouw organisatie mogelijkheden om een starter in het werk te laten groeien? Neem dan snel contact op met talentmanager Honoré Schreurs via trainees@bouwstenen.nl

Image
Yes you can oranje

Meer informatie

 

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.