De verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed staat hoog op de agenda van Bouwstenen-partners. Er zijn landelijke afspraken gemaakt en het komt nu op de uitvoering aan. 

 

We waren daar in het begin van het jaar flink druk mee, maar toen kwam corona. Die dreigde de verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed op een lager pitje te zetten. Reden waarom het Bouwstenen-platform, samen met diverse andere partijen uit de bouw- en vastgoedbranche, in april heeft meegetekend met het Manifest Doorbouwen aan Nederland in tijden van corona.

 

Ook hebben we vanuit het platform begin 2020 contact gezocht met de voorzitter van de Klimaattafel voor de gebouwde omgeving, Maarten van Poelgeest, omdat we vanuit onze kennis en ervaring graag een bijdrage aan de uitvoering van het Energie- en klimaatakkoord willen leveren. Maarten van Poelgeest was zo aardig ons aan tafel uit te nodigen.

 

Samen met hem hebben we de hobbels besproken die we in de praktijk tegenkomen bij de verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed. Hij had daar als voormalig wethouder vastgoed van Amsterdam veel begrip voor. Inmiddels heeft Henk Hoogland als vertegenwoordiger namens het Bouwstenen-netwerk ook twee bijeenkomsten van de Klimaattafel utiliteitsbouw meegemaakt. Het is nog wat zoeken wat onze bijdrage kan zijn.

Wat halen?

Informatie over de landelijke agenda wat betreft de uitvoering van het Energie- en Klimaatakkoord.

Wat brengen?

Toelichting op hetgeen we graag vanuit Den Haag zouden zien om de uitvoering te versnellen.

Programma: Buitenhof

Tijdens dit programma gaan we in vanuit onze studio live in gesprek met Maarten van Poelgeest over het Haagse beleid en de vraag hoe we via slimme interventies sneller tot uitvoering kunnen komen. U kunt online meedoen.

Met wie?

Maarten van Poelgeest Caroline Versprille Henk Hoogland Eelco Eerenberg
  • Maarten van Poelgeest, voorzitter Klimaattafel gebouwde omgeving
  • Caroline Versprille, Stichting Librijn Openbaar Onderwijs
  • Henk Hoogland, hoofd vastgoed, gemeente Almere
  • Eelco Eerenberg, wethouder gemeente Utrecht (online)

Hoe laat?

11.00 - 12.00 uur 

Meer informatie